Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Checklist Audio opleidingen

 
 

HOE HERKEN JE EEN FRAUDULEUZE AUDIO OPLEIDING NOG VOOR JE INSCHRIJFT?

1.    Is de opleiding wel daadwerkelijk erkend?

Alle erkende part-time opleidingen van Nederland zijn te vinden in het CRKBO REGISTER, wat jij als consument gewoon online kunt inkijken. Type de naam van de opleiding in het zoek vak. Komt er niets bovendrijven, dan is de opleiding dus NIET erkend. Dit heeft mede als gevolg, dat je zaken als belastingaftrek van het lesgeld kunt vergeten. Slik alles wat op een website wordt vermeld niet voor zoete koek, maar check een aantal cruciale zaken voor je je inschrijft! Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

 

2.    De annuleringsvoorwaarden zijn extreem en onwettelijk

Als een frauduleuze opleiding eenmaal jouw inschrijfformulier in bezit heeft, zal deze alles op alles zetten om het volledige lesgeld te innen. Ook, als de opleiding diverse beloftes niet nakomt of als jij voor aanvang van de opleiding aangeeft door overmacht niet te kunnen deelnemen.  Het is illegaal om het volledige lesgeld te eisen als de consument voor aanvang van de opleiding annuleert, maar de frauduleuze opleiding zal je d.m.v. een incassobureau en gerechtsdeurwaarder zwaar onder druk zetten om het totale lesgeld toch te voldoen. Het gaat hem namelijk uitsluitend om geld. De aanvankelijk zo vriendelijke persoon die je ontmoette laat nu zijn ware gezicht zien.

Dus: check de annuleringsvoorwaarden van een opleiding. Ook als de bedenktijd na het inschrijven korter is dan het wettelijk minimum van 1 maand, geeft dit te denken.

 

3.    Check de lesmaterialen

Ook dit is eenvoudig te checken, bijvoorbeeld tijdens een open dag. Vraag bijvoorbeeld gewoon of je de volledige lesmap kunt inkijken. Let erop, dat de naam of het logo van de opleiding zichtbaar is op de pagina's. Ooit heeft een opleiding met onze lesmap goede sier gemaakt..

 

4.    Check de docenten

En dan met name de docenten van naam, die de opleiding gebruikt om klanten te trekken. Daar is niets mis mee, tenzij de betreffende docenten gewoon GEEN les geven bij de betreffende opleiding, dit in tegenstelling tot wat de website claimt. Via zaken als facebook of LinkedIn in is de kans redelijk groot, dat je contact kunt leggen met 1 of meer van de “ster” docenten om te checken of ze daadwerkelijk lesgeven bij de opleiding die jij op het oog hebt.

 

5.    Hoe korter de opleiding bestaat, hoe groter het risico

Een opleiding die al decennialang dienstdoet, heeft zijn sporen waarschijnlijk verdient. Het feit dat een opleiding nieuw is en alle beloftes nog moet waarmaken, wil helemaal niet zeggen dat het geen goede opleiding zou kunnen zijn. Maar het risico wat je loopt is wel groter, ook wat betreft bovenstaande zaken. Check de punten bij een opleidingsinstituut welke nog nooit een schooljaar gedraaid heeft dus extra goed.

 

Laat je door dit alles niet afschrikken om te investeren in jezelf en je dromen een kans te geven. Maar neem wel de moeite om bovenstaande zaken te controleren, dit kost hooguit een paar uur en kan cruciaal blijken voor je muzikale toekomst.
Deze checklist is je aangeboden door Sound Education Nederland: in 15 jaar uitgegroeid tot de grootste part-time audio opleiding van Nederland.