Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education is een opleiding tot geluidstechnicus en proudcer. Je krijgt les van meer dan 25 vakspecialisten.

Klas D18 lesrooster


College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie
Jan
24
7:00 PM19:00

College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie

De principes van digitaal en analoog geluid worden uitvoerig uit de doeken gedaan. Wat is "digitaal" geluid nu eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het opnemen en afmixen van een dergelijk medium?

Behandeld worden onder andere het proces van A/D D/A conversie; PCM code; bit diepte & sampling rate; jitter; aliasing; kwantiseringsfouten; dithering; wordclock synchronisatie; foutcorrectie. Verder wordt uit de doeken gedaan wat er zich achter de schermen van je sequencer afspeelt.

MIDI is de digitale taal waarmee muziek en audio-apparatuur van verschillende merken kunnen communiceren. De les begint met gedetailleerde informatie over het MIDI-protocol, uitleg van Channel messages (zoals controllers), Sysex, MTC en MMC. Verder aandacht voor MIDI in praktische toepassingen zoals het werken met sequencers, MIDI effecten zoals de arpeggiator en geautomatiseerde mengpanelen.

View Event →
College 13 | Live Sound - Theorie
Jan
10
to Jan 11

College 13 | Live Sound - Theorie

Docent: Raymond Tabak

Deze les is een aanvulling op de kennis en technieken, opgedaan in de voorafgaande sessies: We richten ons nu uitsluitend op het live-gebruik ervan. 

Behandeld worden onder meer podium- en zaalopbouw, het samenstellen van P.A.- systemen, luidsprekervermogen, zaal- en stadionakoestiek, snakes en stageboxes, D.I.-boxen, stroomvoorziening en andere praktische zaken.

Na de pauze wordt de les voortgezet met de behandeling van (zend) microfoons, de monitor-mix, in-ear monitoring, matrixmix, storingsbronnen zoals RFI en de communicatie met muzikanten (soms ook een storingsbron..).

View Event →
College 11 | Mixtechniek basis
Nov
29
7:00 PM19:00

College 11 | Mixtechniek basis

Praktische informatie over het aanpakken en tot een goed einde brengen van een mixage. De mix wordt in vier fasen opgedeeld en gestructureerd aangepakt. Bij deze les geven je een duidelijk raamwerk en stappen plan, van hoe de mix aan te pakken.

Speciale aandacht voor het driedimensionaal plaatsen van een geluidsbron in de mix, het balanceren van een mix, het oplossen van veel voorkomende problemen (zoals geluiden, die elkaar overlappen en daardoor slecht gedefinieerd klinken) en het verwijderen van overspraak en stoorsignalen. Tevens een speciaal item over het creatief omgaan met de hedendaagse mogelijkheden van automatisering van de mix.

Verder aandacht voor mixtechnieken zoals: "spectral mixing", "imaging" en de "wall of sound".

View Event →
College 10 | Persoonlijke ontwikkeling
Nov
22
7:00 PM19:00

College 10 | Persoonlijke ontwikkeling

Het vak van geluidstechnicus of producer draait niet alleen om de knoppen maar minstens net zo veel om je persoonlijkheid.

Een cruciale les die je beoogt te helpen om de doelen die je jezelf gesteld hebt ook daadwerkelijk te bereiken.

Deze les draait voornamelijk om het opheffen van psychologische blokkades zoals faalangst, perfectionisme, plichtsgevoel, etc. en vooral foutieve denkbeelden over jezelf en je omgeving.

Tevens is er een uitgebreid deel over time-management. De meeste mensen gaan onnadenkend en ondoelmatig om met hun kostbaarste bezit: tijd. Vaak kom je in de praktijk niet toe aan zaken die werkelijk belangrijk voor je zijn. Hoe kun je hier verandering in brengen?

View Event →
College 9 | Plugins & randapparatuur (geavanceerd)
Nov
15
7:00 PM19:00

College 9 | Plugins & randapparatuur (geavanceerd)

Deze les gaan we nog dieper, deels behandelen we dezelfde randapparatuur deels gaan we in op de wat exotischer randapparatuur zoals vocoders, exciters, pitch shifters, auto-tuning, distortion, multibandcompressors, ect.

Om je een idee te geven hoe diep deze sessie gaat: we behandelen 14 verschillende technieken alleen al met de compressor (de meeste andere opleidingen behandelen er slechts 3 te weten transparante compressie, sidechaining en parallele compressie). 

Uiteraard alles aan de hand van een zeer heldere uitleg en voortdurend geïllustreerd met luistervoorbeelden.

View Event →