Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Klas D18 lesrooster


Jun
13
6:00 PM18:00

START PRE-PRODUCTIE TRAJECT: GEEN LES DEZE WEEK

Als je pop/rock doet, ga dan op zoek naar een band of artiest en kies samen een song uit om te produceren. Je werkt hierbij in groepjes van 2 tot 3 studenten, waarbij je vrije keuze hebt met wie je samenwerkt.
Als je moderne stijlen doet, pak dan nu je inspiratiemap en zoek een invloed uit die  niet gebruikelijk is in jouw stijl muziek. Stel eventueel alvast een concpet op van hoe jouw muziek moet gaan klinken.

View Event →
College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie
Jan
24
7:00 PM19:00

College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie

De principes van digitaal en analoog geluid worden uitvoerig uit de doeken gedaan. Wat is "digitaal" geluid nu eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het opnemen en afmixen van een dergelijk medium?

Behandeld worden onder andere het proces van A/D D/A conversie; PCM code; bit diepte & sampling rate; jitter; aliasing; kwantiseringsfouten; dithering; wordclock synchronisatie; foutcorrectie. Verder wordt uit de doeken gedaan wat er zich achter de schermen van je sequencer afspeelt.

MIDI is de digitale taal waarmee muziek en audio-apparatuur van verschillende merken kunnen communiceren. De les begint met gedetailleerde informatie over het MIDI-protocol, uitleg van Channel messages (zoals controllers), Sysex, MTC en MMC. Verder aandacht voor MIDI in praktische toepassingen zoals het werken met sequencers, MIDI effecten zoals de arpeggiator en geautomatiseerde mengpanelen.

View Event →
College 13 | Live Sound - Theorie
Jan
10
to Jan 11

College 13 | Live Sound - Theorie

Docent: Raymond Tabak

Deze les is een aanvulling op de kennis en technieken, opgedaan in de voorafgaande sessies: We richten ons nu uitsluitend op het live-gebruik ervan. 

Behandeld worden onder meer podium- en zaalopbouw, het samenstellen van P.A.- systemen, luidsprekervermogen, zaal- en stadionakoestiek, snakes en stageboxes, D.I.-boxen, stroomvoorziening en andere praktische zaken.

Na de pauze wordt de les voortgezet met de behandeling van (zend) microfoons, de monitor-mix, in-ear monitoring, matrixmix, storingsbronnen zoals RFI en de communicatie met muzikanten (soms ook een storingsbron..).

View Event →