Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie

Klas D18 lesrooster

Back to All Events

College 14 | Digitaal geluid & MIDI theorie

  • Uithof Zaal Wit 19 Leuvenlaan Utrecht, UT, 3584 CE Netherlands (map)

De principes van digitaal en analoog geluid worden uitvoerig uit de doeken gedaan. Wat is "digitaal" geluid nu eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het opnemen en afmixen van een dergelijk medium?

Behandeld worden onder andere het proces van A/D D/A conversie; PCM code; bit diepte & sampling rate; jitter; aliasing; kwantiseringsfouten; dithering; wordclock synchronisatie; foutcorrectie. Verder wordt uit de doeken gedaan wat er zich achter de schermen van je sequencer afspeelt.

MIDI is de digitale taal waarmee muziek en audio-apparatuur van verschillende merken kunnen communiceren. De les begint met gedetailleerde informatie over het MIDI-protocol, uitleg van Channel messages (zoals controllers), Sysex, MTC en MMC. Verder aandacht voor MIDI in praktische toepassingen zoals het werken met sequencers, MIDI effecten zoals de arpeggiator en geautomatiseerde mengpanelen.