Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

College 1 | Geluid

Klas D18 lesrooster

Back to All Events

College 1 | Geluid

  • Lokaal 040 19 Leuvenlaan Utrecht, UT, 3584 CE Netherlands (map)

Locatie: De Uithof Utrecht, Leuvenlaan 19, Marinus Ruppertgebouw  Lokaal 040


Docent: Ignace Dhont


Handouts:

Handout 1: "Geluid" hoort bij deze les.

Handout 2: "Gehoor en het Brein" is uitgedeeld en gaat over het college van volgende week.


Vragen en antwoorden:

 

 Audio stream


Groepsmail (verzonden vrijdag 8 september)

Beste Sound Education student(e),

Allereerst complimenten voor je uitstekende focus tijdens de eerste les, die toch enigszins droge onderwerpen behandelde: we waren er heel blij mee.

Wat betreft het huiswerk deze week:

-       Doornemen van handout 1 bij wijze van herhaling

-       Beginnen met oefenen van de Luistervaardigheids CD’s

-       Doornemen van handout 2 met name de eerste helft

-       Optioneel is het doornemen van onderstaande links

De antwoorden van de luistervaardigheid CD’s vind je in onze online omgeving. Het is zeker niet smokkelen, als je de eerste weken de antwoorden gewoon erbij houdt. Dan, als je op een gegeven moment denkt een goed idee te hebben van de frequenties, probeer het eens zonder. Doe korte en geconcentreerde sessies (10-15 minuten). Als je frequenties wilt visualiseren, doe dit dan niet van links naar rechts (zoals pianisten en gitaristen vaak de neiging hebben), maar van beneden (lage frequenties) naar boven (hoge frequenties). Dit i.v.m. de komende mixlessen en “imaging”. Komende woensdag zullen we overigens de beste luistervaardigheidstraining software aan je voorstellen.

Je kunt eventueel de les van afgelopen woensdag terugluisteren. Voor het geval je de les gemist zou hebben of je de les best wel pittig vond.

Hier is een directe link naar de downloads en de opname van les 1 (je moet wel even inloggen): https://www.soundeducation.nl/klas-d18-lesrooster/les-1-geluid

Intekenen voor de Studio Basis les. Dit is een les voor beginners, om een beetje vertrouwd te raken met de studio omgeving. Iedereen is welkom, maar dit is geen verplichte les als je al redelijk bekend bent met de beginselen van een opname studio. Je kan kiezen uit de prachtige Sound Vision studio's in Arnhem waar George de les verzorgt, of het gezellige Studio Moskou in Utrecht waar Silvia de les verzorgt.

Links van de week zijn dit keer

University of Southampton:

http://www.lordgrey.org.uk/~f022/usefulresources/soundwaves/StartCD.htm

Voor wat nederlandstalige leerstof is er de site van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie: http://www.audiologieboek.nl/htm/hfd5/indexn2h5.htm Klik links in het menu een onderwerp aan, dan pas verschijnt de tekst. Veel leesplezier!

Heel graag tot ziens bij de Studio Basisles of op de Universiteit Utrecht volgende week woensdag!

Grtz! Jochem & Ignace


Groepsmail 2 (verzonden 10 september 2017)

Beste Sound Education student(e),

Allereerst even dit, indien je nog moet intekenen voor de Studio Basis les wordt dit nu de hoogste tijd. Aangezien dit een les gericht is op beginners, kun je er eventueel ook voor kiezen deze les te laten gaan als je een druk bestaan hebt en je redelijk bekend bent met de basisprincipes van een opnamestudio.

Inmiddels is er een besloten facebook groep aangemaakt: Sound Education Klas D18. Deze is bedoeld voor chatten en uitwisseling, maar niet voor vragen over lesstof of andere technische vragen. Deze s.v.p. op het forum stellen. Een enkele keer kan het voorkomen dat we een vraag verplaatsen om die reden, dit is natuurlijk niets persoonlijks maar om de zaken strak te houden.

Deelname aan de Facebook groep is zeker geen must, het is tenslotte ook een grote bron van afleiding. Mocht je aan willen melden voor de Facebook groep, zoek binnen facebook dan even op "Sound Education Klas D18" en klik vervolgens op "lid worden". Aangezien het zondag is nu, zal je aanvraag wellicht pas vanaf morgen geaccepteerd worden. Heb je een hele vreemde facebook naam die niet lijkt op je normale naam, stuur dan svp even een mailtje hierover naar jochem@soundeducation.nl anders wordt je wellicht niet toegelaten (we ontvangen regelmatig lidmaatschapsverzoeken van compleet vreemden..).

Graag tot woensdag!


 

 

 

 

Later Event: September 13
College 2 | Gehoor en het Brein