Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

College 2 | Gehoor en het Brein

Klas D18 lesrooster

Back to All Events

College 2 | Gehoor en het Brein

  • Lokaal 040 19 Leuvenlaan Utrecht, UT, 3584 CE Netherlands (map)

Locatie: De Uithof Utrecht, Leuvenlaan 19, Marinus Ruppertgebouw  Lokaal 040


Docenten: Ignace Dhont & Marcel Bouwmeester


Handouts

Handout 3: Akoestiek


Oefeningen en lesmateriaal

De cd: Luistervaardigheid 3 zijn uitgedeeld in de les en hier te downloaden:


Vragen en antwoorden


Audiostream

 

Groepsmail 3

Beste Sound Education student(e),

 

Wat het INSCHRIJVEN VOOR PRAKTIJKLESSEN betreft, je kunt nog intekenen voor:

- de Studio Basis beginner les (na aanstaande vrijdag is intekenen niet meer mogelijk).

- Intekenen voor de Akoestiek Praktijkles is inmiddels ook mogelijk voor de liefhebbers (het is geen verplichte les). Intekenen kan nog tot 22 september.

- Intekenen voor ons akoestiek uitstapje naar de Technische Universiteit Delft. Dit is een kijkje in een echovrije ruimte en een echokamer: voornamelijk interessant voor de akoestiek freaks.

 

LES NALUISTEREN? De les staat inmiddels online voor jullie. Je vindt de opname als je op de betreffende les in het rooster klikt. Houdt svp je inloggegevens uitsluitend voor jezelf, we hebben een tracker lopen dus als we zien dat er buitensporig veel dataverkeer is via een bepaald inlogadres dan zullen we die moeten sluiten.

 

DAW ENQUETE: voor het inplannen van de duolessen DAW is het belangrijk dat we te weten komen hoeveel mensen welke DAW gebruiken. Klik als je wilt even de DAW aan die jij gebruikt: https://docs.google.com/a/soundeducation.nl/forms/d/1B8GGQPO1xbqSJVm-hW5nHGRVUguyp1yQc-AIRWcGyo8/edit?usp=sharing-   Als je nog nooit met een DAW oftewel sequencer gewerkt hebt, is dit geen enkel probleem, daar komen nog “absolute beginner” lessen voor in de vorm van kleine colleges.

 Verder wat nieuwtjes: 

CHEAT SHEETS - als je weinig voorkennis hebt, kan alle informatie best wel intimiderend zijn. Daarom kwamen we op het idee om voor de meeste theorielessen "cheat sheets" te gaan maken waarbij de essentiele zaken van een lesonderwerp op een geplastificeerd A4-tje zijn samengevat. Dit om alle informatie een beetje hanteerbaar teå houden. De eerste cheat sheet ligt komende woensdag voor jullie klaar bij de akoestiek les.

BOEKENSTAL oud Sound Education student Tim heeft inmiddels een online boekenzaak met muziek & audioboeken. Hij zal tijdens de les van 11 oktober aanwezig zijn met een stalletje zodat je eens rustig wat boeken in kan kijken en eventueel kan aanschaffen https://www.bladmuziek.shop 

DUO-PRAKTIJKLESSEN vanaf 19 oktober starten de duo-praktijklessen waarbij je drie uur lang met een docent (en andere student) op een bepaald onderwerp zit. Dit garandeert de nodige persoonlijke aandacht en een ideale gelegenheid om zaken te verduidelijken die je nog niet helemaal snapte.

MASTERING DUO-PRAKTIJKLESSEN  Nieuw is dat jullie duo-praktijklessen mastering niet meer door docenten worden gegeven, maar door commerciële, succesvolle mastering engineers in hun eigen mastering studio omgeving. Ook het nakijkwerk en de feedback van jullie toekomstige mastering huiswerk wordt door ervaren mastering engineers verzorgt en niet meer door docenten. Dit om de lessen zo waardevol mogelijk te maken en voor maximale aansluiting op de muziekindustrie.

 k zal jullie huiswerk deze week strakjes even in een aparte mail doen, anders wordt deze post wel erg lang..

Grtz! Jochem 

 

Links van de week (groepsmail 3.2)

Beste Allemaal,

Hier zijn weer de links van de week, met veel aandacht voor gehoorbeschadiging (DE beroepsziekte van geluidstechnici en producers..). Voor alle duidelijkheid nogmaals, dit is geen verplichte lesstof, alleen voor het geval je interesse en tijd over hebt.

LES VAN AFGELOPEN WOENSDAG Link voor 50 Euro korting op gehoorbescherming op maat: http://www.beterhoren.nl/oordoppen-op-maat  De prachtige animatie die Marcel in de les liet zien is helaas niet op youtube terug te vinden, dus doen we het met deze : https://www.youtube.com/watch?v=vt_9c9di0Ro

Indien een vraag aan docent Marcel Bouwmeester hebt over een persoonlijk gehoorprobleem, dan kun je hem via bereiken op via email adres:horencoach@ziggo.nl

Nederlandstalige link over EIGENSCHAPPEN VAN HET GEHOOR:

http://www.audiologieboek.nl/htm/hfd2/2-1-1.htm  

LUISTERVAARDIGHEIDSTRAINING  Tegenwoordig bestaat er ook interessante software om je gehoor te trainen. Voor je mobiel is “Quiztones” ideaal. Het meest geavanceerde programma echter voor je computer (en ook overall) is https://www.trainyourears.com

LET OP Sound Education heeft voor jou en alle Sound Education studenten een license van dit programma aangekocht! Ik ben nog met de makers aan het overleggen hoe we de licenses gaan distributeren onder jullie, maar dit zal op korte termijn gebeuren.

GEHOORAANDOENINGEN: info van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden: http://www.nvvs.nl 

Tinnitus kan zo extreem worden dat er vroeger een operatie bestond waarbij de gehoorzenuw werd doorgesneden (m.a.w. liever doof dan oorsuizen). Helaas kwamen de oorsuizingen na verloop van tijd toch weer terug, waardoor deze operatie uiteraard niet meer wordt uitgevoerd. Hier is een link naar de afscheidsbrief van Dietrich Hectors, die het proces beschrijft welke hem er uiteindelijk toe dreef zelfmoord te plegen vanwege extreme tinnitus: http://www.gva.be/antwerpen/essen/de-afscheidsbrief-van-dietrich-hectors.aspx

BREIN Dit is het beste boek om te lezen: https://www.bol.com/nl/p/singing-in-the-brain/9200000072171784/?suggestionType=typedsearch Laat je niet foppen door de jolige voorkant, dit is pittige kost en gaat vrij diep. Een andere klassieker op dit gebied is: www.yourbrainonmusic.com Zodra jij muziek kan maken waar mensen behoefte aan hebben is je kostje gekocht.

SOUND HEALING valt een beetje buiten het kader van deze opleiding, maar is een favoriet onderwerp van Ignace. Mocht jij het ook interessant vinden, dan biedt dit boekje je de ideale introductie in deze wereld: https://www.bol.com/nl/p/the-7-secrets-of-sound-healing/9200000063019591/?suggestionType=typedsearch

Earlier Event: September 6
College 1 | Geluid
Later Event: September 20
College 3 | Akoestiek & isolatie