Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Mix tutorial

Voorbereiding | Mix template

Ignace Dhont

VOORBEREIDING

Het voorbereiden van de mix is een essentieel onderdeel van het mix proces. Bij voorkeur doe ik dit bijvoorbeeld de dag voor ik echt ga mixen. Anders heb ik waarschijnlijk de neiging om het af te raffelen omdat ik graag wil beginnen aan de mix zelf. 


De voorbereiding van een mix kun je vergelijken met de voorbereidingen in een goedrestaurant; hier steekt niemand een poot uit voordat alles tip top in orde is. De keuken moet opgeruimd zijn en alles moet op zijn plek staan, de beste ingrediënten (opnames, samples etc.) zijn in huis en iedereen weet wat hij moet doen. Pas dan kan het koken beginnen. 

MIX TEMPLATE

In dit filmpje leg ik even uit wat ik op dit moment gebruik in mijn mix template. De basis blijft wel een beetje hetzelfde zo door de jaren heen, maar mijn keuze van plugins wisselt wel vaak.