Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die ons het meest gesteld worden. Grote kans dus dat jouw vraag hier ook tussen staat. 

Je kan eventueel de zoekfunctie hieronder gebruiken.

1. Hardware en software 

Vraag: welke apparatuur/hardware heb ik nodig om aan de lessen deel te kunnen nemen?

Antwoord: een redelijke Mac of PC (een Pentium III gaat helaas niet meer werken) is het enige wat verplicht is. Naast de praktijklessen is er ook huiswerk en deze computer heb je nodig om de thuiswerkopdrachten te kunnen doen. Aangezien de computerontwikkelingen niet meer zo snel gaan, kan vaak zelfs een computer vanaf 2010 nog voldoen. Mail bij twijfel even de specificaties van je computer naar info@soundeducation.nl.


Vraag: welke software moet ik gebruiken, en welke software wordt er in de lessen gebruikt?

Antwoord:  welke software jij kiest is helemaal aan jou. De technieken die je leert kun je namelijk in al deze programma's wel toepassen. Dus of je nu Logic, Protools, Ableton, FLstudio of  Cubase kiest, maakt voor het kunnen volgen van de lessen niet uit. Voor al deze software pakketten hebben we overigens gespecialiseerde docenten in huis, dus daar voorzien onze lessen ook in.

 

2. Lesinhoud

Vraag: leer ik wel echt alles? Ook de specifieke trucjes die bij mijn muziekstijl horen?

Antwoord: ja. De technieken die je leert zijn in iedere stijl van toepassing. Sterker nog; we zorgen ervoor dat je de stof ook echt begrijpt, waardoor je jouw eigen trucs kan bedenken. En wat diepgang betreft: de CV's van onze 29 topdocenten spreken voor zichzelf.


Vraag: zijn de lessen in het Nederlands?

Antwoord: ja. Ook alle lesmaterialen zijn in de Nederlandse taal.


Vraag: kan ik in de klas wel gewoon al mijn vragen stellen? Ook aan bekende docenten zoals Attie Bauw en Rob Papen?

Antwoord: jazeker. In de klas kan je zoveel vragen als je wilt, mits het natuurlijk met het onderwerp dat besproken wordt te maken heeft. Ook bij de praktijklessen is 100% van de tijd een docent aanwezig. 


Vraag: en buiten de lessen? Wat moet ik dan doen als ik een vraag heb?

Antwoord: het is ook in ons eigen belang dat in de les alles glashelder uitgelegd wordt. Stel je voor dat we dit niet doen; we zouden de hele week overspoeld worden met mails en mensen zouden gaan uitvallen omdat ze op een gegeven moment de lesstof niet meer begrijpen! Voor elke klas is er een besloten Facebook groep; hier krijg je antwoord op al je vragen, van zowel docenten als medestudenten. Letterlijk iedere dag van het jaar is minstens 1 docent actief op jouw facebook groep, dus je krijgt dezelfde dag nog antwoord. Tevens kunnen wellicht sommige medestudenten ook leren van de vragen en antwoorden, vandaar dat we vragen graag op deze manier beantwoorden. Bij hoge nood of persoonlijke zaken kun je ons mobiel nummer bellen.


Vraag: hoeveel uur per week heb ik nodig voor het huiswerk?

Antwoord: reken op minimaal 5 uur per week praktijkwerk of het bestuderen van de handouts. Indien je vermoed dat je dit moeilijk of niet vrij kunt maken, is het af te raden in te tekenen op deze opleiding. 


Vraag: wat is het lesmateriaal?

Antwoord: dit kun je hier terugvinden. 

 

3. Lesrooster, vakanties en lokaties

Vraag: op welke dagen heb ik les?

Antwoord: de lessen op de universiteit worden gegeven op de woensdag avond van 19:00 tot 21: 45. De praktijklessen kunnen door de deelnemer zelf worden ingeroosterd.

 


Vraag: hoe vaak per week zijn er lessen?

Antwoord: normaal gesproken 1 keer in de week. Elke les duurt 3 uur. Een enkele keer kan het voorkomen dat er 2 lessen per week zijn. Tijd is je kostbaarste bezit, dus we dragen er zorg voor dat elke les impact heeft en propvol met waardevolle informatie zit.


Vraag: zijn er ook vakanties?

Antwoord: we houden de kerst en zomervakantie van gemeente Utrecht aan.


Vraag: wat als ik lessen moet missen vanwege bijvoorbeeld mijn drukke baan?

Antwoord: de colleges op de Universiteit zijn op woensdag avond van 19:00 tot 22:00. Deze avond moet je dus zoveel mogelijk vrij houden. Mis je toch een les dan kan je vragen of wij deze les opnemen. In veel gevallen is dit geen probleem. De praktijklessen worden verdeeld over 40 dagdelen. Je kan overdag of in de avond, en zelfs in het weekend zelf een passend blok kiezen online. Deze lessen worden ook over meerdere weken verspreid, dus normaal gesproken moet het geen enkel probleem zijn deze bij te wonen.


Vraag: waar worden de lessen gegeven?

Antwoord: de theorie lessen worden gegeven op de Universiteit Utrecht. De praktijklessen zijn, afhankelijk van het onderwerp van de les,  op diverse lokaties in en rondom Utrecht. Tevens worden er een aantal praktijklessen verzorgd in Sandlane Recording Facilities te Rijen, Rocktown te Rotterdam en Studio Spitsbergen te Groningen voor de mensen die daar uit de buurt komen.

Het feit dat je gedurende het schooljaar lessen krijgt van 29 docenten op diverse locaties houdt het spannend en fris tot aan de laatste week. Een heel ander gevoel dan dat je het hele jaar lang elke les krijgt van dezelfde docent op dezelfde locatie, zoals op de meeste andere scholen. 


Vraag: wanneer starten de lessen?

Antwoord: ieder jaar in september.


Vraag: hoe lang duurt de opleiding?

Antwoord: 1 jaar, tot het volgend jaar in september, waarin je hopelijk je diploma in ontvangst mag nemen!


Vraag: waar bestaat het examen uit?

Antwoord: het examen bestaat uit een grondig theorie examen en het gemiddelde cijfer van 12 praktijkopdrachten die je door het jaar heen uitvoert. Denk hierbij aan mixage en mastering opdrachten, mixanalyses en het maken van geluid bij beeld.

 

4. Prijs en facturatie

Vraag: wat is de prijs van de opleiding?

Antwoord: de prijs en betalingsmogelijkheden vind je hier terug.


Vraag: Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

Antwoord: de prijs is all-in. Uiteraard kan je er voor kiezen apparatuur en software aan te schaffen, maar dit is voor het volgen van de opleiding geen vereiste. Houd er ook rekening mee dat kosten die je maakt van de belasting afgetrokken kunnen worden. Ook krijg je over software behoorlijk hoge (vaak tot 50%) educatieve kortingen.


Vraag: mijn werk wil (een deel) vergoeden. Kan ik hiervoor een aparte factuur krijgen?

Antwoord: dit is geen enkel probleem. Neem hiervoor even contact op met kantoor of vul het afwijkende factuuradres in op het inschrijfformulier.

 

5. Inschrijven

Vraag: wat je de minimum leeftijd?

Antwoord: de minimum leeftijd is 18 jaar. Houd wel rekening met eventuele leerplicht, omdat Sound Education een part-time opleiding is.


Vraag: is er ook een maximum leeftijd?

Antwoord: De leeftijd in de groepen loopt van 18 tot zo'n 65 jaar. Wij hanteren dus geen maximum leeftijd. Zolang je maar passie hebt voor audio! We hebben gepensioneerde mensen in de klas gehad die alsnog hun droom waar maakten en dat was heel mooi om te zien.


Vraag: tot wanneer kan ik me uiterlijk inschrijven?

Antwoord: alle klassen zijn tot nu toe op voorhand volgeboekt geweest en de ervaring leert dat dit meestal rond juni het geval is. Laat jezelf niet opjagen met het nemen van deze belangrijke beslissing, maar het is dus wel verstandig om voor juni voor jezelf te beslissen, of je deze opleiding wilt gaan volgen. Als de klas volgeboekt is, hebben we onze maximale capaciteit bereikt en is het onverantwoord nog mensen in te schrijven. Hetgeen we dan ook, zonder uitzondering, niet doen.


Vraag: ik wil graag meedoen, hoe kan ik mij inschrijven

Antwoord: je vindt hier het inschrijfformulier.


Heb je alsnog een vraag? Neem dan even contact op of stel hem via onderstaand formulier. Het is ook mogelijk om een van onze open dagen te bezoeken. De data vind je hier.

Naam *
Naam