Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Pharell.jpg

Carrière opties

Wat kan je allemaal gaan doen na het volgen van een opleiding tot geluidstechnicus en producer? Hier vind je een overzicht van een aantal opties.

Sound Education is erkend door het CRKBO en valt in de categorie kort beroepsonderwijs. Het diploma is een instituutsdiploma, omdat Sound Education als part-time opleiding contacturen tekort komt om voor een MBO/HBO niveau erkenning in aanmerking te komen. Als dat belangrijk voor je is, zul je een fulltime opleiding moeten zoeken zoals het ROC of het Conservatorium. In de audio industrie is echter vooral belangrijk wie je bent en wat je kunt. Als je van muziek je werk wilt maken dan zijn er meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Het vinden van een baan is niet makkelijk, maar absoluut niet irreëel; ook niet voor jou! Je word optimaal begeleid hierin. Sound Education studenten krijgen sollicitatietraining plus een stappenplan voor na de opleiding. Je valt bij ons dus niet in een "gat" na de opleiding, maar je weet precies hoe je het aan moet gaan pakken. Uiteraard zul je het uiteindelijk zelf moeten doen: we kunnen je de weg wijzen maar deze niet voor jou lopen. Het is daarom belangrijk dat je gemotiveerd bent om te slagen in dit vak, anders is deelname aan deze (of een andere) audio opleiding wellicht minder zinvol.

STUDIOTECHNICUS

Je kan natuurlijk in een studio gaan werken of je eigen studio beginnen. Op de referentie sectie van deze website vind je diverse voorbeelden van oud Sound Education studenten die nu succesvol hun eigen commerciële opnamestudio bedrijven.

LIVE SOUND GELUIDSTECHNICUS

Dit is een sector waar veel kansen liggen op een betaalde baan. Hoewel we nooit zullen beweren dat banen voor het opscheppen liggen, zijn er nog steeds veel events, podia, congressen, parties en talloze andere gelegenheden waar een live sound technicus voor nodig is.
Denk daarnaast ook eens aan een theaters, een P.A. verhuur bedrijf en dergelijke.

AUDIOVISUEEL

Audiovisueel is ook een sector die "hot" is. Denk aan alle commerciële omroepen, alle internet content, reclames, bedrijfsfilms etc. en creatief gezien het meest uitdagende: speelfilms!

DE GAMES INDUSTRIE

Wist je dat de games industrie groter is als de hele muziekindustrie? De Nederlandse gamesindustrie groeit als kool op het moment. Dankzij het zeer brede lesprogramma van Sound Education zou je ook deze kant op kunnen gaan! 

Producer | Electronisch muzikant

In dit geval bedoelen we iemand die muziek produceert met de computer. Dit kan zijn voor:

- jezelf als artiest

- voor tv/radio

- voor bij games of films

- voor andere artiesten, bijvoorbeeld als ghost producer

producer

Als producer houd je je niet perse alleen bezig met de techniek, maar hou je overzicht over het hele opname proces van een productie. 

DJ; met eigen producties

Tegenwoordig is het aanbod van dj's groot. Wil je je onderscheiden dan is een van de beste manieren het maken en uitbrengen van eigen tracks.

Sound designer

Je creëert sounds voor je eigen muziek, voor synths of samplers of misschien voor sample cd's/dvd's. Je kan ook denken aan geluid bij internet games of video, voor jingles etc.

Label of management

Ook als je je meer gaat focussen op de zakelijke kan (ook dit vind je terug in ons lesprogramma) dan is een goede kennis van de technische kant zeker niet overbodig. Je zult je artiesten toch moeten kunnen uitleggen wat er nu precies beter kan en bij voorkeur ook hoe dit kan.

In ons lesprogramma komt alle basiskennis aan bod welke nodig is voor één van de bovenstaande beroepen.