Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Sound-Education-blend1.png

Studiebelasting

Sound Education is een parttime opleiding en kan met enige zelfdiscipline gecombineerd worden met een baan of andere studie. De haalbaarheid hiervan blijkt keer op keer in de praktijk (de uitval tijdens de Sound Education opleiding is extreem laag: onder de 5 procent). Wel is motivatie een vereiste. Gemotiveerde studenten zijn ook motiverend voor ons!

Over het algemeen is er één keer per week les; soms kan het voorkomen dat je twee lessen in de week hebt. Verkijk je hier niet op, iedere les biedt namelijk veel nieuwe informatie. Een les duurt normaal gesproken drie uur.

Over een heel schooljaar bekeken, zijn er in totaal 184 lesuren en daarbij dien je nog eens 420 huiswerkuren bij op te tellen. Heb je een drukke baan is dit wellicht iets om bij stil te staan voor je intekent.

Bij Sound Education maken we optimaal gebruik van het feit, dat men tegenwoordig een complete virtuele studio op de computer ter beschikking heeft. Wat betreft de huiswerkbelasting is het moeilijker aan te geven hoeveel tijd je exact kwijt bent. Een multitrack kun je in drie uur afmixen, maar je kunt er net zo goed drie volledige dagen mee bezig zijn. 7 uur per week is echter wel het minimum, waar je rekening mee moet houden qua studiebelasting. Denk je, dat dit moeilijk haalbaar is met jouw drukke baan, dan is het beter je niet in te schrijven voor Sound Education.

Om je een idee te geven van de aard van het huiswerk: dit bestaat voornamelijk uit zaken als multitracks afmixen, gehoortraining, sounddesign, EDM productites maken, geluid onder film zetten, mastering opdrachten e.d.

Om de mensen met een fulltime baan tegemoet te komen, is slechts een deel van het huiswerk verplicht. De mensen met wat meer vrije tijd kunnen zich natuurlijk aan alle opdrachten wagen. Hoe meer je met de materie bezig bent, hoe beter je wordt natuurlijk.

SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN EN EXAMEN OPDRACHTEN

Aan het eind van de opleiding is een drie uur durend schriftelijk eindexamen. Indien je dit niet zou halen, zijn er gratis herexamens en wel net zoveel als je nodig zou hebben (hier is geen grens aan). Voor mensen die moeite hebben met hun schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is een mondeling eindexamen mogelijk.
Verder zijn er gedurende het schooljaar 10 praktijkopdrachten die voor een cijfer meetellen: opnamesessie van een band, mixanalyse, mixopdracht 1, mixopdracht 2, arrangeer opdracht, electronic music production, audiovisueel, gamesopdracht, masteringopdracht en je producer eindopdracht. Vrijstelling: van deze opdrachten mag je er een missen, zonder gevolgen.