Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Lesmethodiek

 

Het onderwijs bij Sound Education betreft hoofdzakelijk "contactonderwijs": dit in tegenstelling tot afstandsonderwijs waarbij er geen direct contact tussen student en docent bestaat.

Naast de lessen heeft iedere klas een levendige Facebook groep, waar je terecht kunt met eventuele vragen over lesroosters, de lesstof enzovoort. Deze is via de mail te bereiken (meestal dezelfde dag antwoord maar uiterlijk binnen twee werkdagen) en in dringende gevallen kun je een 06 nummer bellen (jawel ook s'avonds en in het weekend). Alle vragen en verstrekte informatie worden strikt vertrouwelijk behandeld. 

Onze onderwijs-filosofie in een notendop: het werkelijk onthouden van kennis kan alleen als je deze kennis ook volledig begrijpt. Inzicht is veel wezenlijker dan het letterlijk reproduceren van definities. Ook complexe en technische lesonderwerpen worden uiteengezet in normale omgangstaal. Diepgang hand-in-hand met een begrijpelijke uitleg is één van de sterkste punten van de Sound Education opleiding.

De theorielessen vinden plaats op woensdag avond in een collegezaal op de Uithof in Utrecht. Boven zie je een foto van één van de colleges van Rob Papen. In de klas maken we gebruik van een groot beamer scherm, eventueel een extra beeldscherm halverwege het lokaal en een zeer goede geluidsinstallatie, zodat je alles optimaal kunt volgen. Dit zijn uiteraard grotere klassen, maar dat neemt niet weg dat het wel gewoon mogelijk is om al je vragen aan de docent te stellen. Bij deze lessen ontvang je een hand-out van de behandelde stof en huiswerk voor thuis zodat je direct aan de slag kan.

 
De praktijklessen vinden altijd plaats in zeer kleine groepjes (meestal twee tot vier studenten met één docent fulltime aanwezig), waardoor een goede beheersing van de lesstof gegarandeerd wordt. Zo vinden bijvoorbeeld afmix opdrachten altijd plaats met maximaal twee studenten.


Het lesprogramma is zeer compleet. Dit betekent dat je na afloop van de Sound Education opleiding alle kanten op kunt. Zoals werken in de studio, live sound, of een audiovisuele studio. We zullen nooit beweren dat het makkelijk is om een baan in de audio te vinden, maar voor de doorzetter is het een reële mogelijkheid.

Tot slot: dit vak bestaat uit meer dan aan knoppen draaien! Niet alleen is er sollicitatietraining, gegeven door specialist Erik Smithuis, ook besteden we aandacht aan zaken als persoonlijke ontwikkeling en ontvang je aan het einde van de opleiding adressenlijsten van bedrijven uit de muziekindustrie om je op weg te helpen met solliciteren.