Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Collage-4-Docenten.jpg

Cursus geluidstechniek?

Om geluidstechnicus te worden is zomaar een cursus niet genoeg. Bij Sound Education leer je alles over akoestiek, microfoontechniek, mixage en mastering van de beste technici en producers. 

Wat doet een geluidstechnicus eigenlijk?

Als geluidstechnicus ben je verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk opnemen van de muzikant, stemmen of geluidseffecten. Daarna volgt de bewerking hiervan en het afmixen. Onder mixen wordt verstaan: het zo goed mogelijk laten klinken van de opgenomen audio of midi sporen ten opzichte van elkaar en in de totale mix. Daarna volg het masteren; het optimaliseren en eventueel release klaar maken van de mix. 

Een live of theater technicus regelt uiteraard alleen het geluid bij optredens of shows, en maakt niet perse opnames. Hij stelt dus de microfoons zo goed mogelijk op en regelt de geluidskwaliteit voor de zaal (front-of-house), en/of voor het geluid dat de muzikant terug  hoort over zijn monitors of in-ears. 

Met name in America en Engeland wordt ook nog het onderscheid gemaakt tussen Recording Artists en Mix Engineers; de recording artist neemt de muzikant op en maakt eventueel een ruwe mix. De Mix Engineer doet daarna de definitieve mix, waarna de Mastering Engineer de track helemaal afrondt. 

Als geluidstechnicus/sound engineer heb je dus behoorlijk wat vaardigheden nodig. Kennis van muziek, geluid, hardware, software, mixagetechnieken en mastering, muzikanten, managers, zangeressen...

Bij de moderne muziekstijlen komt het steeds vaker voor dat de producer alles zelf doet. Een enkele keer neemt het label de mixage of de mastering op zich.  Ook als DJ/producer wordt er een hoop van je verwacht tegenwoordig. "Vroeger" bestond een productieteam uit de tekstschrijver, de componist, de uitvoerend muzikanten (zanger, band), de technicus, assistent technicus, mastering engineer, de music producer en dan ook nog de A&R manager van het label die zich er nog al eens mee bemoeide. De producer van nu moet dit vaak allemaal zelf doen!

Vandaar onze vraag: is zomaar een cursusje hier of daar van zomaar iemand echt genoeg?

 

GELUIDSTECHNICUS WORDEN...WAAROM SOUND EDUCATION?

Sound Education is de enige audio en elektronische muziekproductie opleiding waarbij de meeste docenten gouden platen aan de muur hebben hangen!  Je krijgt dus les van meer dan 20 specialisten, die daadwerkelijk succesvol op hun vakgebied zijn. Plat gezegd: hoe zou je moeten leren "hits" te produceren, van iemand die dat zelf nooit gelukt is? Zo krijg je onder andere les van Attie Bauw die diverse Grammy nominaties op zijn naam heeft staan, Koen Heldens (Beyonce, Timbaland en Rihanna) en Huub Reijnders, technicus bij de wereldberoemde Wisseloord studio's. 

Een ander uniek selling point van Sound Education is de referentie sectie van oud-studenten die zijn gelijke in Nederland niet kent. 

Je leert bij ons niet alleen het vak van geluidstechnicus; ook onderwerpen als audio bij games en video en bijvoorbeeld sound design komen uitgebreid aan bod. En we gaan nog een stapje verder; want hoe vind je met deze kennis een baan of kan je aan de bak als geluidsman? Vandaar onze lessen sollicitatietraining, persoonlijke ontwikkeling, en marketing en promotie. 

 

Luister niet naar onze praatjes of die van anderen. Kijk gewoon naar wat je krijgt voor je lesgeld. Vergelijk de CV's van onze docenten, de lesmaterialen, de referenties, het lesprogramma, de lesprijs per uur etc. met andere aanbieders en trek je eigen conclusies. Niet voor niets is iedere Sound Education klas maanden voor aanvang volgeboekt.

Regelmatig zijn er open dagen, maar mocht je op dit moment een vraag hebben, aarzel niet ons te bellen 030-2625395 of te mailen via onderstaand formulier.
Naam *
Naam