Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

DJ worden bij sound education.jpg

Hoe word ik DJ?

Hoe word ik DJ? Een veel gestelde vraag. Bij Sound Education leer je naast DJ-en ook hoe je van begin tot eind EIGEN tracks maakt. Want niets is leuker dan je eigen muziek draaien! 

"hoe word ik dj?"

Binnen ons vakgebied is dit de meest gebruikte zoekterm op Google. Vandaar dat we hier wat tijd en aandacht aan willen besteden. Er wordt namelijk veel te makkelijk geantwoord met: "volg de PRO DJ cursus van x lessen en word gegarandeerd wereldberoemd!" Onze tip is om dit een beetje met een korreltje zout te nemen en over het volgende na te denken.

WAT IS ER NODIG OM EEN SUCCESVOL DJ TE WORDEN

dj-worden-sound-education

Het is tegenwoordig nodig dat een DJ niet alleen goed kan draaien en op het publiek kan inspelen; hij moet ook een aantal releases op zijn naam hebben staan. Anders is het tegenwoordig een heel stuk lastiger om aan de bak te komen. 

Zonder eigen producties wordt je minder snel gevraagd door bookings agencies. Je bent in hun ogen nu eenmaal minder waard dan een DJ MET eigen producties. Maar zonder agency of veel optredens die je zelf regelt ben je ook  minder interessant voor labels...Als je dus met kop en schouders boven de concurrentie uit wilt steken zul je ervoor moeten zorgen dat je eigen tracks heb Waar je ook veel aandacht aan zult moeten besteden is je promotie. Oftewel; een gedegen kennis van hoe je jezelf verkoopt is onmisbaar. 

Samengevat moet een DJ het volgende kunnen

- je beheerst de draaitafels en mixer volledig. En dan wel die in de clubs en op festivals staan, niet die van de MediaMarkt...Om tracks goed in te mixen moet je de timing en effecten van de apparatuur door en door kennen. Overigens is de techniek van het DJ-en tegenwoordig niet zo heel moeilijk meer. Hoe je moet draaien kan je inderdaad in een paar lessen leren, MAAR:

- DJ-en is niet alleen plaatjes in mixen; de keuze van die plaatjes is natuurlijk essentieel! Wat wordt je volgende track, krijg je daar de mensen achterin de zaal ook mee aan het dansen, of moet het tempo juist wat omlaag omdat ze bij bosjes flauwvallen want het is 50 graden in de tent...Dat zijn een paar overwegingen die een DJ moet maken. En heeft hij een keuze gemaakt, dan moet hij of zei wel de track nog (snel!) weten te vinden. Je hoeft gelukkig niet meer perse door koffers vol met platen te zoeken, maar je moet wel je nummers goed geordend hebben. 

- je bent in staat om jezelf in de markt te zetten; je social media ziet er goed uit, je website is up-to-date en JIJ ziet er goed uit als het nodig is.

- en daarnaast is het tegenwoordig dus bijna onmisbaar om ook eigen tracks te hebben. Je kan hiervoor een ghost producer inschakelen, maar het is natuurlijk het leukst om je eigen tracks te produceren en draaien. 

Wat leer je bij sound education?

Één van onze topdocenten aan het werk: Camiel Daamen,

Één van onze topdocenten aan het werk: Camiel Daamen,

Naast het DJ-en zelf leer je eigen nummers produceren, mixen en masteren.  Je krijgt les in hoe je jezelf promoot met behulp van social media, en zelfs hoe je persoonlijke blokkades overwint in onze les persoonlijke ontwikkeling

Waarom Sound Education?

Sound Education is een particuliere vakopleiding in muziekproductie, geluidstechniek en DJ-ing. Je hebt 1 maal in de week in de avond les. Praktijklessen worden in overleg ingeroosterd. De lessen worden gegeven door 22 topdocenten; allen zeer succesvol in hun vak. Klik hier voor de 10 voordelen van Sound Education. Onze referenties spreken voor zich!

 


Bel 030-2625395 OF 06-16112911 ALS U DIRECT CONTACT WILT MET EEN VAN ONZE MEDEWERKERS 


Heb je vragen? Bel, of vul onderstaand formulier in. 

Naam *
Naam