Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Oldschool sound engineer.jpg

Huiswerk overzicht Klas D18

Huiswerkopdrachten die geruime tijd achter ons liggen, zijn verwijderd. 


Stijl Elementen Oefening (oefenmateriaal voor jezelf)

Omschrijving: Kies een willekeurige song uit en vul het lesvel in (zie download files). Zet de stijlelementen van die song in volgorde van belangrijkheid voor het genre. In het begin kun je bijvoorbeeld de 3 belangrijkste stijlelementen uitkiezen om op te focussen, om het niet gelijk te ingewikkeld te maken.

Download files: https://spaces.hightail.com/receive/uU1ZGku6JD 

Upload link: geen, er is ook geen deadline, dit is oefenmateriaal om zelf mee aan de gang te gaan.

Terugluisteren begeleidende les: de eigen stijl video word inmiddels geblokt op YouTube en Soundcloud, omdat ik in die les voorbeelden van andere artiesten laat horen. Ik zal daarom deze video op DVD branden en op 6 juni uitdelen.


LIVE DJ opdracht (oefenmateriaal voor jezelf)

Omschrijving: het is een nummer uit Camiel zijn setlist zodat jullie kunnen oefenen thuis met je controller en live DJ’ing.

Download fileshttps://spaces.hightail.com/receive/1vmPIZgNQu

Upload link: geen, er is ook geen deadline, dit is oefenmateriaal om zelf mee aan de gang te gaan.

Terugluisteren begeleidende les: https://soundcloud.com/user-852854449/camiel-2018/s-tYKwJ 


AUDIOVISUEEL OPDRACHT (niet verplicht)

Alleen verplicht voor degenen die het vak “Audiovisueel” op hun eindcijferlijst willen hebben. Zo niet, dan kun je deze opdracht laten lopen.

Omschrijving: 1 van beide filmpjes uitkiezen, in je DAW importeren en minimaal 1 minuut van geluid (en eventueel muziek) voorzien. Maak je eigen folie of muziek, vermeldt dit dan in de filenaam “JohanBerkEigenMuziek” of “JohanBerkEigenFolieEnMuziek”.

Beoordelings criteria: zijn beschreven in deze pdf.

Download fileshttps://spaces.hightail.com/receive/dJHkbHTktm 

Upload link: je kunt het huiswerk hier inleveren: https://www.dropbox.com/request/EN5V0zjs4SXOBzye5UFy

Deadline: 28 juni middernacht

Kan jouw DAW geen video exporteren, exporteer dan alleen de audio (van exact dezelfde lengte als het filmpje, zodat ik je mp3/wav probleemloos onder de beelden kan schuiven).

Video van de les Audiovisueel https://youtu.be/bh8a6qWKGLY Hopelijk heb je ook de praktijkles in de audiovisuele studio meegepakt.


EMP HUISWERK (niet verplicht)

Alleen verplicht voor degenen die het vak “EMP” op hun eindcijferlijst willen zien. Heb je niets met EMP, dan kun je deze opdracht negeren.

Omschrijving: Omdat het voor veel studenten hun eerste track wordt, geven we je de keuze uit twee construction kits om je op weg te helpen. Het is niet de bedoeling zo precies mogelijk de voorbeeld songs na te maken, maar er je eigen draai aan te geven. Het is verder niet verplicht alle files van een construction kit te gebruiken. Gebruik van de vocal (of op zijn minst delen daarvan) is wel verplicht. 

Download fileshttps://spaces.hightail.com/receive/N3dwMd76Kw

Upload link: https://www.dropbox.com/request/A3hd0V7fugtuAn0Yw3yY

Deadline: 20 juni middernacht

De video van de lessen "Track Building for beginners" van Luuk Feitsma kun je hier terugzien: https://youtu.be/fNYNzEtitG0 
en Track Building met Teknoclash https://youtu.be/LjprwBK_Usg. Gevorderde technieken, bijvoorbeeld de les van Marcus van Wattum: https://soundcloud.com/user-852854449/marcus-van-wattum-emp-18-april 


ARRANGEER HUISWERK (oefenmateriaal voor jezelf)

Niet verplicht, uploaden niet nodig.

Omschrijving: Importeer de audio files in je DAW. Zet het tempo van je DAW op 165 BPM. Je hebt nu 8 maten van de chorus (eventueel kun je deze inkorten tot 4 maten). De orginele song van Luuk zelf bevind zich op de eerste track.
Zet de quantize functie van je DAW aan (soms heet het “snap” of “grid”) en stel deze in op “bar” (hele maat, dus). Dit maakt het makkelijk blokjes audio te verschuiven. Bouw nu de orginele song na en geef er rustig je eigen draai aan. Het is dus niet per se nodig zo dicht mogelijk bij het orgineel te blijven, maar wel dat je een hele song uit arrangeert met alleen de chorus als bronmateriaal. De gevorderden kunnen ook eigen materiaal en sounds hieraan toevoegen.
Download files: https://spaces.hightail.com/receive/zigRFPy5CC 

Upload link: geen, dit is oefenmateriaal voor jezelf. Heeft ook geen deadline, dus.

Video van deze song aan het begin van deze leshttps://youtu.be/fNYNzEtitG0


NABOUWEN TRACK “THE VOYAGERS” (oefenmateriaal voor jezelf)

Omschrijving: Importeer de audio en MIDI files in je DAW. Zet het tempo van je DAW op 128 BPM. Volg de video van de les en doe stap-voor-stap na hoe Luuk zijn project uitbouwt vanaf nul. Je zou dus kunnen beginnen met alleen het MIDI file van de lead synth (waar Luuk de les ook start) en de bijbehorende audio van deze map negeren.

Wees vooral niet te kritisch op jezelf, gewoon lekker aan de gang gaan, dingen uitproberen en hopelijk lol hebben.

Download fileshttps://spaces.hightail.com/receive/ZlweII8Bzs 

Upload link: geen, uploaden is niet nodig en uiteraard ook geen deadline.

Video van de leshttps://youtu.be/fNYNzEtitG0


MASTERING OPDRACHT 1  (VERPLICHT)

Omschrijving: Kies 1 van de 3 songs uit om te masteren. Dit zijn overigens dezelfde files als die op de gisteren uitgedeelde CD's staan. Het zijn mixen van commerciele kwaliteit, zodat je ingrepen waarschijnlijk redelijk subtiel blijven, net als vaak in het echt bij mastering. Verder dien je een logboek in te leveren, waarbij je al jouw mastering handelingen die tot het eindresultaat leiden, beknopt beschrijft. Dit, om te zorgen dat je even stilstaat bij elke handeling die je doet.

Beoordelingscriteria: zijn beschreven in deze pdf.

Download files: voor het verplichte mastering huiswerk: https://spaces.hightail.com/receive/mIZ2nX8Sju 

Upload link  https://www.dropbox.com/request/0cRTm748gEeS5cOEdwoI Vergeet niet ook je logboek te uploaden. 

Deadline: 21 juni middernacht. 

Video van de leshttps://www.youtube.com/watch?v=uLw3f8ZKcGE en hopelijk heb je ook ingeschreven voor de duopraktijkles Mastering.


MASTERING OPDRACHT 2 (OEFENMATERIAAL VOOR JEZELF)

Omschrijving: dit is een mastering reality check: hoe goed (of slecht) je op dit moment bent in mastering, vergeleken met professionele mastering studio's. Je treft diverse tracks aan en enige die je dient te masteren heet "unmastered". De andere tracks dragen namen van mastering studio's: dit is dezelfde song, maar dan gemastered door de gelijknamige studio's. 
Dus, importeer de "unmastered" track in je DAW en master deze zo goed als je kunt. Importeer daarna de gemasterde tracks van de mastering studio en vergelijk jouw mastering met die van de betreffende mastering engineers. Nu krijg je een goed idee waar je ongeveer staat. Om de vergelijkingen 100% eerlijk te maken, zou je alle tracks ook buiten jouw studio moeten vergelijken, bij je vriendin, in de auto, waar je maar kan bedenken.

Download files: voor deze opdracht: https://spaces.hightail.com/receive/zcVkaZLqwU

Upload link: geen, dit is oefenmateriaal voor jezelf.

Video van de leshttps://www.youtube.com/watch?v=uLw3f8ZKcGE en hopelijk heb je ook ingeschreven voor de duopraktijkles Mastering.


Games & Audio Huiswerk (niet verplicht)

Alleen verplicht voor degenen die het vak “Games & Audio” op hun eindcijferlijst willen zien. Heb je niets met dit onderwerp, dan kun je deze opdracht negeren.

Omschrijving: We gaan de  geluiden van een bestaande game (Trash Dash) vervangen door onze eigen audio bestanden. Je kunt optioneel zelfs aan de gang met adaptieve muziek voor de game (niet verplicht, wel goed voor bonuspunten bij deze opdracht). Je kunt het spel dan spelen met je eigen geluiden (en eventueel muziek). Dit alles binnen de industrie standaard "Unity" engine, waar de meeste grote game fabrikanten hun games op maken (Unreal is de grote concurrent). Uitgebreide instructies voor deze opdracht kun je in deze pdf vinden.

Beoordelings criteria: zijn beschreven in deze pdf

Download fileshttps://spaces.hightail.com/receive/ihhBFmOcga 

Upload linkhttps://www.dropbox.com/request/ioqwewoMxAHyDbfrTVSJ 

Deadline: 14 Augustus middernacht

Audio van de gelijknamige les: https://soundcloud.com/user-852854449/gamesaudio-2018/s-QL00I 


Producer Eindopdracht

Omschrijving: voor moderene stijlen, download deze pdf met uitgebreide toelichting.
                                voor pop/rock: download deze pdf met uitgebreide toelichting

Beoordelingscriteria: voor de pop/rock producer opdracht kun je deze hier downloaden 
                                               de moderne stijlen producer kan deze hier downloaden

Download files: geen download files dit keer, je begint bij deze opdracht vanaf nul.

Upload link Moderne Stijlen Producer: https://www.dropbox.com/request/O9fej1THnoMYIPyzmDZl 

Upload link Pop/Rock Producer: https://www.dropbox.com/request/Th0aLARMOZAFcjrpNbGA 

Deadline: 12 September middernacht