Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

synthesizer cursus.jpg

Les in Synthese en Sound Design

Voor als je jouw EIGEN unieke sound wilt maken. 

Waarom synthese les bij sound education?

Daar kunnen we je een paar goede redenen voor geven. Ten eerste krijg je les van niemand minder dan synthesizer legende Rob Papen. Dit is niet alleen in Nederland, maar tevens wereldwijd één van de bekendste namen op synthese gebied. Vroeger speelde Rob als toetsenist in synthesizergroepen als Nova (nummer 1 hit met "Aurora") en PERU (nummer 1 hit met "Africa"). Tegenwoordig heeft Rob Papen wereldfaam verworven met betrekking tot synthesizer sounddesign en zijn software synthesizers & drumsynthesizers zoals Predator, Punch, SubBoomBass en Blade. Uiteraard is de achtergrond van de docent van het grootste belang wat betreft de kwaliteit en diepgang van de lessen.

Verder zijn er maar liefst twee handouts over dit onderwerp, namelijk één van Rob Papen himself en één van Sound Education. Alles wordt glashelder en in normale spreektaal uitgelegd, zodat je ook thuis eens rustig alles kunt nakijken en uitproberen. Duidelijkheid in combinatie met diepgang, is één van de sterkste punten van Sound Education.

Verder is er, naast de reguliere lessen, een drie uur durende duo-praktijkles waarin je zelf achter de knoppen zit met de volledige aandacht van een synthese specialist. We proberen daarbij zoveel mogelijk te werken met de plugins die jijzelf thuis ook gebruikt. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk (er zijn inmiddels honderden virtuele synthesizers) maar als je één van de klassiekers hebt zoals Massive, Sylenth of Predator bijvoorbeeld dan is dat geen probleem. Je kunt tijdens deze les al je vragen kwijt die je eventueel nog zou hebben.

En voor al het bovenstaande investeer je slechts een ongelofelijke 14 Euro per lesuur.

waarom niet gewoon presets gebruiken?

Presets kunnen hun nut hebben, maar er zijn twee nadelen. Ten eerste: je muziek wordt meer eenheidsworst, want iedereen gebruikt die presets al. Ten tweede komt dit probleem je wellicht bekend voor: uren zoeken naar de juiste sound en niks vinden want het past gewoon niet in je mix of het klopt niet met wat je in je hoofd hebt.

Dus, wil je op een snelle en logische manier je eigen sounds creëren (sneller vaak dan dat je een geschikte preset kan vinden!)  dan nodigen we je uit ons aanbod te bekijken op soundeducationnederland.com. Wil je serieus aan de slag met sound design en synthese dan ben je hier aan het goede adres. En wil je meer weten dan kan je natuurlijk ook één van onze open dagen bezoeken, of een afspraak maken om een keer te komen kijken. Je bent van harte welkom!

les-cursus-synthesizers

Let op! Naast de synthesizer zelf zijn er meer zaken die spelen bij het creëren van een totaalsound. Een uitgebreide kennis van arrangeren, randapparatuur, mixtechnieken, etc. is noodzakelijk als je écht een unieke, persoonlijke sound wil neerzetten. Je moet je dus goed afvragen of het volgen van een korte synthese cursus genoeg is, als je echt complete tracks wilt produceren. Vandaar dat Sound Education een totaalpakket aanbiedt, wat echt alles omvat wat je nodig hebt.

 

 


Naam *
Naam