Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Lesmethodiek

 

Het onderwijs bij Sound Education betreft hoofdzakelijk "contactonderwijs": dit in tegenstelling tot afstandsonderwijs waarbij er geen direct contact tussen student en docent bestaat.

Onze onderwijs-filosofie in een notendop: het werkelijk onthouden van kennis kan het beste als je deze kennis ook volledig begrijpt en toepast. Inzicht is veel wezenlijker dan het letterlijk reproduceren van definities. Ook complexe en technische lesonderwerpen worden uiteengezet in normale omgangstaal. Diepgang hand-in-hand met een begrijpelijke uitleg is één van de sterkste punten van de Sound Education opleiding.

Sound Education heeft een uitgewogen mix van theorie en praktijk. De theorielessen vinden plaats op woensdag avond in een collegezaal op de Uithof in Utrecht. Boven zie je een foto van één van de colleges van Rob Papen. In de klas maken we gebruik van een groot beamer scherm. Uiteraard zit je bij dit soort lessen met meerdere studenten, maar dat neemt niet weg dat het uiteraard geen probleem is om je vragen aan de docent te stellen. Bij deze lessen ontvang je een hand-out van de behandelde stof en huiswerk voor thuis zodat je direct aan de slag kan met je opgedane kennis.

De praktijklessen zijn 100% hands-on en vinden altijd plaats in zeer kleine groepjes (meestal twee studenten met één docent die fulltime bij je praktijkles aanwezig is), waardoor een goede beheersing van de lesstof gegarandeerd wordt.

Het lesprogramma is zeer compleet. Dit betekent dat je na afloop van de Sound Education opleiding alle kanten op kunt. Zoals aan de bak met je eigen muziek, werken in de studio, bij live sound, of in dienst van een audiovisuele studio. We zullen nooit beweren dat het makkelijk is om een baan in de audio te vinden, maar als je van aanpakken weet is het zeker een reële mogelijkheid.

Voor vragen buiten de lesuren heeft iedere klas een levendige, besloten Facebook groep. Je vraag op dit platform wordt meestal dezelfde dag nog beantwoord, maar uiterlijk binnen 1 werkdag. Verder heeft elke klas een specifiek mailadres waarop we te bereiken zijn (antwoord binnen twee werkdagen) en in dringende gevallen kun je een 06 nummer bellen (jawel ook s'avonds en in het weekend). Ook de planning is 7 dagen per week bereikbaar.

Tot slot: dit vak bestaat uit meer dan aan knoppen draaien! Niet alleen is er sollicitatietraining, gegeven door specialist Erik Smithuis, ook besteden we aandacht aan zaken als persoonlijke ontwikkeling en ontvang je aan het einde van de opleiding adressenlijsten van bedrijven uit de muziekindustrie om je op weg te helpen met solliciteren. Nieuw is ons stappenplan na de opleiding voor als je met je eigen muziek aan de slag wilt, hierbij ontvang je inzichten en instructies van managers uit de muziekindustrie.