Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Collage-3-met-LOGO.png

Producer opleiding of cursus?

Er worden tegenwoordig veel lessen in produceren aangeboden. Maar hoe weet je waar je aan het juiste adres bent?

Een goede opleiding tot producer; Waar moet je op letten?

  1. De docenten zijn de belangrijkste factor voor de diepgang van een opleiding en hoe waardevol deze is voor jou toekomst. Hoe moet je leren hits te produceren, of uberhaupt je brood met muziek te verdienen, van iemand die dat zelf niet gelukt is? Hoe zou je moeten weten welke stappen je na de opleiding moet zetten in de muziekindustrie, van iemand die voornamelijk zijn brood verdient als docent? 
    Daarom krijg je bij Sound Education les van maar liefst 51 specialisten die daadwerkelijk succesvol zijn in wat ze doen. Onze docenten werken met artiesten als Beyonce, Armin van Buuren, David Guetta, Rihanna, The Prodigy, Noisia, Within Tempation, Tiesto, U2, Ilse de Lange, Major Lazer, The Scorpions, Timbaland, Opgezwolle, Epica, Anouk, Ariana Grande, Junky XL, Oasis, XXXTentacion, Nicky Romero, Caro Emerald, Britney Spears en vele anderen.
  2. Het lesmateriaal. Het huiswerk en de lesmaterialen dienen naadloos aan te sluiten op de lessen. Dat kan alleen, als deze op maat gemaakt worden door de opleiding zelf. Sound Education biedt een lesmap van 500+ full colour pagina's en 30 DVD's naast online huiswerk. Tevens zijn de lessen na afloop terug te zien of te horen op ons portal: aangezien de lessen vaak erg veel technieken en informatie bevatten, prettig om die mogelijkheid te hebben. Ook zeer behulpzaam als je eens een les noodgedwongen zou moeten missen.
  3. Het lesprogramma moet compleet zijn, zonder dat je na afloop allerlei vervolgcursussen, modules of masterclasses erbij moet gaan kopen. Ook moet er voldoende praktijk zijn. Sound Education biedt een programma waarin werkelijk alle onderwerpen diepgaand behandeld worden (het is dan ook een redelijk pittig schooljaar), met praktijk in zeer kleine groepjes  (duo's of trio's, afhankelijk van het soort praktijkles). Ook is er de mogelijkheid tegen kostprijs (het uurloon van de docent) nog extra praktijklessen te volgen op het onderwerp van jouw keuze, van deze mogelijkheid wordt echter nauwelijks gebruik gemaakt omdat het reguliere lesprogramma meer dan volstaat.
  4. Hoe is het oud studenten vergaan? Is er een referentie sectie op de website van de audio opleiding waarin je dat enigzins kunt nagaan? Kijk ook goed naar social media (is het een dode boel op Facebook?) en google eens naar reacties en ervaringen van studenten betreffende een bepaalde opleiding die je op het oog zou hebben. Google reviews kunnen ook een indicatie geven, aangezien dit soort reviews niet te verwijderen zijn door de eigenaars van de opleiding in kwestie (dit in tegenstelling tot reviews op commerciele sites).

LES IN PRODUCEREN BIJ SOUND EDUCATION

Sound Education is een erkende part-time beroepsopleiding van één jaar tot producer, DJ of geluidstechnicus. Om je kans op succes en werk te maximalieren, is Sound Education de enige audio en elektronische muziekproductie opleiding waarbij de meeste docenten gouden platen aan de muur hebben hangen.  Je krijgt les van meer dan 50 (!) specialisten, die daadwerkelijk succesvol op hun vakgebied zijn. Tevens hebben wij lessen die niemand anders in hun programma heeft, zoals het realiseren van jouw eigen stijl, sollicitatietraining, een stappenplan voor na de opleiding, en persoonlijke ontwikkeling voor de cruciale juiste mindset.

Wat doet een producer eigenlijk?

producer-opleiding-sound-education

Het woord producer wordt tegenwoordig ook gebruikt voor iemand die elektronische muziek maakt (produceert). Eigenlijk is zo iemand "gewoon" een muzikant. Oorspronkelijk was een (music) producer meer bezig met het verkoopbaar maken van de muziek. Zo gaf hij of zei bijvoorbeeld tips over het arrangement, het tempo of de toonsoort van een nummer. Ook kon hij zich bemoeien met "de sound" van de tracks en dus ook met het werk van de geluidstechnicus.

Nu is het zo dat er van een electronisch muzikant, de producer van nu dus, wordt verwacht dat hij dit alles zelf doet. Het bedenken, maken, mixen en soms zelfs het masteren van zijn muziek wordt aan hemzelf overgelaten. Labels nemen steeds vaker enkel kant-en-klare tracks aan; dit scheelt een hoop tijd en geld. Kun je dit niet dan heb je pech; na jou 100 anderen die staan te springen om gereleased te worden natuurlijk.

Wil je dus producer worden dan moet je dit alles goed onder de knie zien te krijgen, en het volgen van lessen helpt daar natuurlijk enorm bij.
 

JE WILT PRODUCER WORDEN: WELKE STAPPEN MOET JE NEMEN?

Rechts zie je oud Sound Education student Boaz van de Beatz bezig met produceren, samen met Diplo in diens prive vliegtuig. Boaz is inmiddels internationaal doorgebroken en heeft gewerkt aan producties met Pharrell Williams, Sean Paul, Ariana Grande, Major Lazer, Madonna, Diplo, The Partysquad, Riff Raff, Negativ, Yellow Claw, Mr Polska, etc

Rechts zie je oud Sound Education student Boaz van de Beatz bezig met produceren, samen met Diplo in diens prive vliegtuig. Boaz is inmiddels internationaal doorgebroken en heeft gewerkt aan producties met Pharrell Williams, Sean Paul, Ariana Grande, Major Lazer, Madonna, Diplo, The Partysquad, Riff Raff, Negativ, Yellow Claw, Mr Polska, etc

Stap 1: het is echt noodzakelijk dat je er 100% van overtuigd bent dat je producer wilt worden. Als je voortdurend bezwaren voor jezelf opwerpt ("kan ik niet beter biologie gaan studeren, is het niet veiliger om tot mijn pensioen voor mijn baas blijven werken etc.") dan heb je duidelijk nog niet de juiste instelling om je eigen leven vorm te gaan geven. Vandaar ook, dat Sound Education als enige lessen persoonlijke ontwikkeling biedt, o.a. om van je zelfbeperkende overtuigingen af te komen. Als je wilt dat je leven veranderd, zul je eerst zelf moeten veranderen..

Stap 2: heb je alles in huis om aan de slag te kunnen? De belangrijke zaken hierbij zijn een computer (bij voorkeur een mac omdat je dan minder downtime hebt met computerproblemen) en een goede afluistering. Als je daarnaast de juiste vaardigheden hebt en je weet de weg in de muziekindustrie, ben je er klaar voor.

Stap 3: oefenen, oefenen, oefenen. Zoveel mogelijk muziek af maken en in het begin niet te kritisch zijn op de resultaten. Kwaliteit door kwantiteit, in plaats van 10 jaar aan een home recording project te werken dat direct een grote hit zou moeten worden... Je moet wel weten hoe en wat je moet oefenen, anders verzandt je al gauw in het copieren van loops, maak je talloze kleine brokjes leuke muziek die nooit een song worden, produceer je muziek zonder veel persoonlijkheid of impact en haak je na een aantal jaren oefenen en YouTube tutorials kijken ontmoedigd af..

Een goede opleiding kan duidelijkheid, diepgang en kennis van de muziekindustrie geven. Bij bovengenomende punten zal een goede opleiding het proces enorm versnellen. Voor een aantal van onze studenten bleek Sound Education een complete game changer voor hun leven, om een indruk hiervan te krijgen kun je onze referentie sectie eens bekijken als je wilt.  Geinteresseerd in wat wij aanbieden? Dan nodigen wij je uit een kijkje te nemen op onze website, of beter nog: kom een langs op een van de open dagen. Je bent van harte welkom!


Naam *
Naam