Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Collage-3-met-LOGO.png

School voor geluidstechniek en muziek producer

Er worden tegenwoordig veel lessen in produceren aangeboden. Maar hoe weet je waar je aan het juiste adres bent?

Een goede school voor geluidstechniek en muziek produceren; Waar moet je op letten?

  1. De allerbeste docenten. Je wilt les van mensen die hun uren al hebben gemaakt, die hits hebben geproduceerd, mensen met jarenlange ervaring in geluidstechniek, produceren, mixen en masteren. Deze technici en producers moeten dan ook nog uitstekend les kunnen geven. Het is dus de vraag of bijvoorbeeld iemand die net van school komt hieraan kan voldoen. En wil je wel les van iemand die nog nooit een serieuze productie heeft gedaan, of zelf nog nooit een track uitgebracht heeft?
  2. Het beste lesmateriaal. Het minste wat je mag verwachten is een uitgebreid pakket aan lesmateriaal zoals handouts en dvd's, online tutorials enzovoort. Niet zomaar wat stenciltjes of een boek dat niet aansluit bij het lesprogramma.
  3. De juiste lesmethodiek. De school moet weten welk onderwerp er op welk moment behandeld moet worden, hoe de docent dit over moet brengen en wat de juiste verhouding tussen theorie en praktijk is. 

Lesgeven is niet iets wat iedereen kan. Voor het goed lesgeven in een vak waarbij ook nog eens een hoop praktijk en creativiteit komt kijken is nu eenmaal zeer veel ervaring nodig. Doe je bovenstaande punten goed, dan beschikt de school ook over een uitgebreide referentie pagina van ex-leerlingen.

Les in geluidstechniek en produceren bij Sound education

Sound Education is de enige audio en elektronische muziekproductie opleiding waarbij de meeste docenten gouden platen aan de muur hebben hangen.  Je krijgt dus les van meer dan 20 specialisten, die daadwerkelijk succesvol op hun vakgebied zijn. Sound Education is een part-time opleiding van één jaar in muziekproductie, geluidstechniek en sinds kort ook DJ-ing.

Je krijgt bij ons niet alleen les in muziek produceren, mixen en masteren; ook live sound en audio bij games en video komt uitgebreid aan bod. En we gaan nog een stapje verder; want hoe vind je met deze kennis een baan of kan je aan de bak als producer/DJ? Vandaar onze lessen sollicitatietraining, persoonlijke ontwikkeling, en marketing en promotie.

Luister niet naar onze praatjes of die van anderen. Kijk gewoon naar wat je krijgt voor je lesgeld. Vergelijk de CV's van onze docenten, de lesmaterialen, de referenties, het lesprogramma, de lesprijs per uur etc. met andere aanbieders en trek je eigen conclusies. Niet voor niets is iedere Sound Education klas maanden voor aanvang volgeboekt.

 

Wat doet een producer eigenlijk?

producer-opleiding-sound-education

Het woord producer wordt tegenwoordig ook gebruikt voor iemand die elektronische muziek maakt (produceert). Eigenlijk is zo iemand "gewoon" een muzikant. Oorspronkelijk was een (music) producer meer bezig met het verkoopbaar maken van de muziek. Zo gaf hij of zei bijvoorbeeld tips over de volgorde, het tempo of de toonsoort van een nummer. Ook kon hij zich bemoeien met "de sound" van de tracks en bemoeide hij zich dus ook met het werk van de geluidstechnicus.

Nu is het zo dat er van een electronisch muzikant, de producer van nu dus, wordt verwacht dat hij dit alles zelf doet. Het bedenken, maken, mixen en soms zelfs het masteren van zijn muziek wordt aan hemzelf overgelaten. Labels nemen steeds vaker enkel kant-en-klare tracks aan; dit scheelt een hoop tijd en geld. Kun je dit niet dan heb je pech; na jou 100 anderen die staan te springen om gereleased te worden natuurlijk.

Wil je dus producer worden dan moet je dit alles goed onder de knie zien te krijgen, en het volgen van lessen helpt daar natuurlijk bij.

Je wilt producer worden; welke stappen moet je nemen?

Stap 1: het is echt noodzakelijk dat je er 100% van overtuigd bent dat je producer wilt worden. EN je moet een duidelijk doel voor ogen hebben. Als je namelijk constant "kan ik niet beter .....(biologie gaan studeren, tot mijn pensioen voor deze baas blijven werken etc." zit te piekeren dan maak je het jezelf een stuk moeilijker.

Stap 2: heb je alles in huis om aan de slag te kunnen? Heb je de benodigde kennis en apparatuur of software? Zo niet, zorg dan dat je dit helemaal voor elkaar hebt.

Stap 3: oefenen, oefenen, oefenen. Zoveel mogelijk muziek maken. Zoveel mogelijk je tracks aan anderen laten horen, zoveel mogelijk posten en om feedback vragen. LET OP: het engelse gezegde "practice makes perfect" is niet helemaal juist. Het moet zijn: "PERFECT practice makes perfect". Oftewel; voor je het weet ben je alleen maar loopjes en stukjes nummer aan het maken en komt er nooit wat af. Je moet dus ook weten HOE je moet oefenen.

les-produceren

Beschik je niet over de benodigde kennis, vaardigheden of het juiste netwerk om zelf producer te worden dan kan Sound Education daarbij een grote rol spelen. Je krijgt les van 22 docenten/producers zoals Rob Papen, Koen Heldens en Camiel Daamen. 

 


Naam *
Naam