Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

Pharell.jpg

Producer worden?

Iedereen wil tegenwoordig wel producer worden. Maar hoe wordt je een echt GOEDE producer?

Wat doet een muziek producer eigenlijk?

producer-worden-sound-education

Het woord producer wordt tegenwoordig ook gebruikt voor iemand die elektronische muziek maakt (produceert). Eigenlijk is zo iemand "gewoon" een muzikant. Oorspronkelijk was een (music) producer meer bezig met het verkoopbaar maken van de muziek. Zo gaf hij of zei bijvoorbeeld tips over de volgorde, het tempo of de toonsoort van een nummer. Ook kon hij zich bemoeien met "de sound" van de tracks en bemoeide hij zich dus ook met het werk van de geluidstechnicus.

Nu is het zo dat er van een electronisch muzikant, de producer van nu dus, wordt verwacht dat hij dit alles zelf doet. Het bedenken, maken, mixen en soms zelfs het masteren van zijn muziek wordt aan hemzelf overgelaten. Labels nemen steeds vaker enkel kant-en-klare tracks aan; dit scheelt een hoop tijd en geld. Kun je dit niet dan heb je pech; na jou 100 anderen die staan te springen om gereleased te worden natuurlijk.

Wil je dus muziek producer worden dan moet je dit alles goed onder de knie zien te krijgen, en het volgen van lessen helpt daar natuurlijk bij.

Je wilt producer worden; welke stappen moet je nemen?

leren-produceren

Stap 1: het is echt noodzakelijk dat je er 100% van overtuigd bent dat je producer wilt worden. EN je moet een duidelijk doel voor ogen hebben. Als je namelijk constant "kan ik niet beter .....(biologie gaan studeren, tot mijn pensioen voor deze baas blijven werken etc." zit te piekeren dan maak je het jezelf een stuk moeilijker.

Stap 2: heb je alles in huis om aan de slag te kunnen. Heb je de benodigde kennis en apparatuur of software? Zo niet, zorg dan dat je dit helemaal voor elkaar hebt.

Stap 3: oefenen, oefenen, oefenen. Zoveel mogelijk muziek maken. Zoveel mogelijk je tracks aan anderen laten horen, zoveel mogelijk posten en om feedback vragen. LET OP: het engelse gezegde "practice makes perfect" is niet helemaal juist. Het moet zijn: "PERFECT practice makes perfect". Oftewel; voor je het weet ben je alleen maar loopjes en stukjes nummer aan het maken en komt er nooit wat af. Je moet dus ook weten HOE je moet oefenen.

les-cursus-synthesizers-rob-papen

Beschik je niet over de benodigde kennis, vaardigheden of het juiste netwerk om producer te worden dan kan Sound Education daarbij een grote rol spelen. Je krijgt les van 22 docenten/producers zoals Rob Papen, Koen Heldens en Camiel Daamen. 

 


Naam *
Naam