Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

312 Ibisdreef
Utrecht, UT, 3564 RM
Netherlands

030-262 5395

Sound Education: les van meer dan 50 audio specialisten waaronder platinum producers en hit mixing engineers. Verder uniek door zijn integratie van persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma zodat er ook echt resultaten komen (zie onze referentie sectie met oud studenten).

FabFilter-Pro-R.jpg

Effecten

Reverb opdracht 1

Het voornaamste hier is een passende reverb programmeren. Reverb brengt echt een sfeer (omgeving) met zich mee, dus zorg dat dit past bij de stijl muziek. Bedenk voor je aan het werk gaat, welke sound het ongeveer moet gaan worden. Kies vervolgens een preset die naar jouw mening aardig past en edit vervolgens de parameters, zodat de galm als een handschoen past bij de vocal. e vindt in de download een uitgebreidere omschrijving.

Reverb opdracht 2 - gated reverb

Back to the 80's! Maak een gated reverb na op een snare. Zie tekst file in download voor toelichting.

 

Reverb opdracht 3 - reverb met side-chain

Iets geavanceerdere opdracht; maak een reverb met side-chain getriggered door het signaal zelf. Zie tekst file voor toelichting.


Delay opdracht 1

Dit is meer een voorbeeld om te laten horen hoeveel "effect" effecten kunnen hebben. Zie tekst file voor toelichting.


Bonusopdracht - droge mix

Dit is een multitrack die al redelijk gebalanceerd is. Echter zijn de tracks nog kurk droog! Dit is om die rede een erg leuke oefening om reverb, delay en andere ruimtelijke effecten te leren gebruiken. Je kan de track bijvoorbeeld een grootse live sound geven, of juist behoorlijk “in your face” houden, maar nog wel aangenaam.

Importeer alle tracks in je sessie, zet vast een aantal fx/aux return kanalen klaar met verschillende effecten en experimenteer er maar op los!